Grupa Oto:     Boles³awiec Brzeg Dzierzoniów G³ogów Góra ¦l. Jawor Jelenia Góra Kamienna Góra K³odzko Legnica Lubañ Lubin Lwówek Milicz Nowogrodziec Nysa O³awa Ole¶nica Paczków Polkowice
¦roda ¦l. Strzelin ¦widnica Trzebnica Wa³brzych WielkaWyspa Wo³ów Wroc³aw Powiat Wroc³awski Z±bkowice ¦l. Zgorzelec Ziêbice Z³otoryja Nieruchomo¶ci Og³oszenia Dobre Miejsca Dolny ¦l±sk


III finalista BlogerChef wy³oniony

     autor:
Share on Facebook   Share on Google+   Tweet about this on Twitter   Share on LinkedIn  
W malowniczo po³o¿onym hotelu Verde Montana w Kudowie Zdroju odby³ siê III pó³fina³ projektu „BlogerChef”. Zmagania blogerów wygra³a Beradetta Parusiñska-Ulewicz, autorka bloga „Prawo do gotowania z pasj±”.
III finalista BlogerChef wy³oniony

III finalista BlogerChef wy³oniony
kliknij na zdjêcie, aby powiêkszyæ.III finalista BlogerChef wy³oniony
kliknij na zdjêcie, aby powiêkszyæ.III finalista BlogerChef wy³oniony
kliknij na zdjêcie, aby powiêkszyæ.

Jury konkursu doceni³o jej suflet serowy i kokosowe trufle z kaszy Kus Kus.

Spotkanie rozpoczê³o siê od wieczoru integracyjnego, podczas którego uczestnicy mogli ogl±daæ i czynnie uczestniczyæ w pokazie gotowania metod± sous vide, który poprowadzi³ kucharz £ukasz Grabowski. Sous vide to ciekawa i jeszcze ma³o znana metoda pró¿niowego gotowania potraw w szczelnie zamkniêtych workach, umieszczonych w gor±cej wodzie. Blogerzy mogli pod okiem do¶wiadczonych kucharzy przygotowaæ potrawy w³a¶nie przy u¿yciu tej techniki.

W³a¶ciwe zmagania blogerów rozpoczê³y siê w sobotni poranek. Zadaniem uczestników by³o przygotowanie dania g³ównego i do wyboru przystawki lub deseru, które inspirowane by³y kuchni± Europy Zachodniej i Skandynawii. Blogerzy podzieleni na zespo³y mieli godzinê na opracowanie

i przygotowanie autorskich przepisów, które mia³y podbiæ serca i kubki smakowe Jury. Na sali panowa³o zamieszanie typowe dla ka¿dej kuchni, a w powietrzu unosi³y siê aromaty przygotowywanych dañ. Jury bacznie obserwowa³o poczynania uczestników. Doradzali, kosztowali dañ i s³u¿yli rad±, aby potrawy by³y idealne. Pó³finali¶ci otrzymali wszystkie potrzebne produkty spo¿ywcze potrzebne do przyrz±dzania dañ, a tak¿e akcesoria i sprzêty kuchenne m.in. rêkawy do pieczenia, papiery do wypieków i foliê spo¿ywcz± Jana Niezbêdnego. Konkursowe potrawy oceniali m.in. Mirek Drewniak - Food Producer w polskiej edycji programu MasterChef i Wies³aw Bober – szef kuchni hotelu Verde Montana.

III pó³fina³ konkursu zakoñczy³ siê w sobotni wieczór podczas uroczystego bankietu, w trakcie którego Jury og³osi³o zwyciêzcê, a wszyscy uczestnicy zostali narodzeni. Dodatkow± atrakcj± by³ pokaz barmañski w technice flair. Kolejna okazja do gotowania „na ¿ywo” ju¿ 19-21 kwietnia podczas IV pó³fina³u, który odbêdzie siê na Hotelu Poziom 511 w Ogrodzieñcu.


rtr



o © 2007 - 2024 Otomedia sp. z o.o.
Redakcja  |   Reklama  |   Otomedia.pl
Dzisiaj
Pi±tek 3 maja 2024
Imieniny
Jarope³ka, Marii, Niny

tel. 660 725 808
tel. 512 745 851
reklama@otomedia.pl